Jocs de taula per a l’ortografia

Què fer quan has d’explicar una vegada més els diftongs, els hiats, l’accentuació i els dígrafs davant uns alumnes que t’esperen amb cara d’avorriment? JUGAR.

A açò ens hem dedicat aquestes primeres setmanes en 3r d’ESO. Amb els continguts “clàssics” de l’ortografia hem donat pas a la seua creativitat.

Els vam demanar que, a partir de la base teòrica, elaboraren jocs de taula i no van tardar gens en ficar en marxa els seus caps.

 

Cartolines, retoladors, tisores, pegament… fins i tot una pistola de cola.

Des dels jocs clàssics a d’altres més televisius i actuals.

A poc a poc prenien forma.

Després de fer una exposició oral individual explicant per què havien triat cada joc, les instruccions, els conceptes que havien reflectit en les preguntes, etc. vam parlar sobre l’aprenentatge que havia suposat. En general, reconeixien haver aprés sense adonar-se mentre ho preparaven tot.

I per fi va arribar el moment decisiu: provar-los.

 

Conclusió: de moment no hem fet cap prova escrita per comprovar el grau d’assoliment, però paga la pena modificar les dinàmiques per veure’ls treballar en equip, passar-ho bé i aprendre.

Cada curs, quasi cada trimestre, notem com canvia el perfil dels nostres alumnes. Són addictes a la tecnologia i rebutgen les sessions tradicionals. La gamificació suposa una bona proposta per fer-los protagonistes. Manipular la informació és una opció per evitar que l’obliden en eixir de classe.

El pròxim trimestre, més i, si és possible, millor 😉

 

 

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s