Treballar amb Formularis G Suite

Els formularis G Suite són una bona aposta per captar diferent tipus d’informació d’una manera ràpida i senzilla.

Enguany, per exemple, m’he decidit una vegada més per usar-los en algunes de les proves inicials.

20170930_212847

Quan ja coneixes als alumnes perquè els has tingut altres anys, suposa una ferramenta còmoda i àgil. Accedeixen a la prova mitjançant Classroom i, un cop han acabat, l’envien i reben al moment els resultats.

Formulari

Si, a més, actives l’opció de crear el full de càlcul, immediatament pots tindre reflectides les respostes i la puntuació. D’una ullada saps qui ha fallat i en què, fet que ajuda en el plantejament de la següent sessió.

respostes

Quan vols fer un qüestionari tipus test, aquesta és l’eina perfecta. Ara bé, si la intenció és fer-los escriure, la correcció es complica perquè no pots modificar les respostes.

lit univ

M’ha passat en una prova de Literatura Universal i, al final, he optat per imprimir les que tenien més errors per tal d’indicar-los on havien fallat.

De totes maneres, als que els ha eixit bé els agrada rebre el correu amb la nota reflectida.

Parlant amb ells sobre els aspectes positius i negatius, reconeixen, per majoria, preferir aquest mètode a l’examen tradicional. A més, també diuen que els agrada contestar amb el mòbil. Pel que sembla, escriuen més ràpid amb el teclat del telèfon que amb el de l’ordinador.

20170926_232036

Encara queda un aspecte per tractar: molts errors han sigut provocats per no respectar les normes d’ortografia o per aplicar un registre massa col·loquial a un text formal. Quan ho comentem, admeten que han escrit com si estigueren comunicant-se amb els amics per un xat, però també afegeixen que amb l’activitat han aprés a donar una utilitat nova a la tecnologia i a reconèixer l’existència de diferents àmbits d’ús fora dels llibres de text.

formulario

 

Conclusió: els formularis són interessants per poder comprovar de manera ràpida si han assolit alguns coneixements, per exemple; o per a saber en quin nivell estan d’un concepte determinat. També serveixen per a altres funcions, però als professors que hem de treballar amb comentaris de text, se’ns complica un poc la tasca. Malgrat això, seguiré fent-los servir en algunes situacions.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s